Kontaklencsék

A mai korszerű, magas oxigénáteresztésű, nagyon vékony, ezáltal minimális idegentest érzetet keltő lágy kontaktlencsék már szinte mindenki számára problémamentesen hordhatóak.
Manapság a legkedveltebb típusok az egy hónapos, vagy annál rövidebb csereperiódusú lencsék, melyeket rendeltetésszerűen használva a fertőzésveszély is minimálisra csökkenthető.
Ha valaki kontaktlencsét szeretne, akkor minden esetben megvizsgáljuk a szemét, hogy alkalmas-e a viselésre, meghatározzuk a megfelelő optikai korrekciót, kiválasztjuk az igényeknek megfelelő kontaktlencsetípust, betanítást végzünk.

A legtöbb esetben raktárról adjuk, speciális esetekben pedig megrendeljük a kontaktlencsét.  

A világ legnagyobb kontaktlencse gyáraival való kapcsolat garantálja a legjobb minőséget, megbízhatóságot.
Az általunk forgalmazott kontaktlencsemárkák közül a legnagyobbak: Ciba Vision, Cooper Vision, Johnson & Johnson. A kontaktlencsék ápolásához szükséges különféle folyadékokból is széles választékban és a legkedvezőbb árakon állunk rendelkezésre.

kontaktlencsék
Tudnivalók kontaktlencse-viselők számára

1.  Kontaktlencse fel-és levétele előtt mindig alaposan mosson kezet!

2.  A lencse felvétele után győződjön meg a következőkről: jól, élesen lát-e, nincs-e kellemetlen érzése a szemén, nem pirosodott-e be a szeme.

3.  Ne viselje a lencsét, ha piros a szeme!
         - ha gyulladt a szeme!
        - ha allergiás!
        - ha lázas beteg!
        - ha a lencse sérült!

4.A kontaktlencséket minden használat után tisztítsa meg és fertőtlenítse!
        - Tisztítás:
                 Mossa meg alaposan a kezét és törölje szárazra! Helyezze a tenyere közepére a kontaktlencséjét, majd cseppentsen néhány cseppet az ápolószerből. 15-20 másodpercig óvatosan dörzsölje a lencse mindkét oldalát.
       - Fertőtlenítés:
                 Nyissa ki a kontaktlencsetok jobb oldali (R-rel jelölt) felét, majd helyezze a tok közepére a lencséket. Töltse fel a tároló tokot a megjelölt szintig. Figyeljen arra, hogy a kontaktlencse széle ne lógjon ki a tokból, mert az a lencse becsípődéséhez, a lencse szakadásához vezethet. Ismételje meg mindezt a bal lencséjével is, majd öblítse le.Áztassa a lencsét legalább 4 órán át (Aosept esetében min. 6 ó!)A fertőtlenítést ajánlatos újból elvégezni, ha folyamatosan 7 napig vagy annál hosszabb ideig tárolta a kontaktlencséket a tároló tokban.

5. A lencséket felhelyezés előtt ellenőrizze (nincs-e kifordult állapotban, nem szakadt-e, melyik a helyes oldal)! Szakadás esetében (kivéve a bontatlan állapotot)  garanciát nem tudunk érvényesíteni, ezért óvatosan kezelje  a lencséit!

6. A kontaktlencse alvás közben nem lehet a szemén, kivéve, ha azt kontaktológusa  engedélyezi.

7.Kozmetikum, krém, hajspray, szemfesték nem kerülhet a lencse felületére.

8. Irritáló, ártalmas gőzök jelenlétében, uszodában, szaunában lencséit ne használja, mert azok károsodhatnak, fertőződhetnek!

9. Mosdókagyló vagy egyéb lefolyó felett kerülje a lencse felhelyezését, levételét!

10. Feltétlenül olvassa el és tartsa be a fertőtlenítő folyadékok használati utasításait!

11. A lejárati időn túl viselt kontaktlencse szembetegséget okoz!

12. Bármilyen egyéb kérdése, problémája esetén forduljon bizalommal kontaktológusához!


FESZL Optika    |   1052 Budapest, Petőfi S. u. 7. (Bejárat: Pilvax köz)
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 15043