DC/AC inverter

www.tapegysegaruhaz.hu

 

A DC/AC inverter egyenáramból hoz létre váltóáramot. Ideális megoldás abban az esetben, ha akkumulátorról vagy szolár panelekből kíván váltóáramot kinyerni. DC/AC inverterek 100 W és 3000 W között állnak a rendelkezésére.
 

Kattinston ide DC/AC_invertereink megtekintéséhez!

DC/AC inverterek terén a következő kategóriák közül választhat:

DC/AC inverter módosított szinuszhullámú kivitelben

DC/AC inverter valós szinuszhullámú kivitelben

 

A módosított szinuszhullámú DC/AC inverter ideális olyan készülékek táplálására, amelyek nem igényelnek szigorúan szinuszos váltóáramot, hanem megelégszenek más jelalakú (háromszög, trapéz, négyszög) váltóárammal. Az inverter csatlakoztatható a gépjárművek akkumulátoraihoz vagy valamilyen napelemes forráshoz. Ha bármilyen, váltóáramot igénylő háztartási készüléket szeretne például egy gépjárműben alkalmazni, egy szivargyújtós DC/AC inverter által az akkumulátor 24V-os egyenáramából váltóáramot tud létrehozni, így a DC/AC inverter voltaképpen szokványos fali dugaljként funkcionál. Fontos tudni, hogy komplex szerkezetű készülékeket (pl. kondenzátoros villanymotorral rendelkező eszközöket, úgymint hűtőszekrényt) nem tanácsos módosított szinuszhullámú DC/AC inverterrel működtetni, de különböző média eszközök (pl. kamerák, számítógépek) vagy barkácsgépek (pl. elektromos fűrész) gond nélkül csatlakoztathatók ilyen típusú DC/AC inverterre.

Amennyiben készüléke túl összetett ahhoz (pl. különböző induktív-kapacitív eszközök, motorok), hogy meghibásodás nélkül módosított szinuszos DC/AC inverterről működjön, akkor valódi szinuszos DC/AC inverterre van szükség. 


 

ATYS-CO Kft.    |   1107 Budapest, Fertő u. 14.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 48755