A KERTÁRUHÁZ, AHOVA JÓ BETÉRNI! 

Dísznövények


Egynyári és mediterrán növények


egynyári nővény egynyári nővény egynyári nővény
ERNYŐS SZERELEMVIRÁG-
Agapanthus praecox


Júliustól augusztus végéig hosszú szárakon virítanak égszínkék, fehér vagy lilás virágai. Ritkán ültessük át, csak akkor, ha kinőtte cserepét.
Méret: 20 cm-től
MURVALEVÉL -
Bougainvillea glabra


Áprilistól júniusig gyönyörködhetünk piros, fehér, rózsaszín vagy sárga virágpompájában. 3 méteres példányokat még Magyarországon is találunk belőle.
Méret: 40 cm-től
CSERJÉS MARGITVIRÁG -
Chrysanthemum furtescens


Fehér és sárga virágai kora tavasztól késő őszig nyílnak. A folyamatos virágzás egyik feltétele, hogy az elnyílt fejecskéket folyamatosan csípjük ki. Nagyon szép törzses növényeket is nevelhetünk belőle.
Méret: 20 cm-től


MEDITERRÁN NŐVÉNYEK
mediterrán nővények mediterrán nővények
A mediterrán növények erkélyek, télikertek díszei. Egyre nagyobb szerepük van, hisz egész nyáron díszítenek virágaikkal. Igényesek, fagyérzékenyek. Rendszeres tápoldatozást, öntözést, sok fényt kívánnak nyáron. Télen 8-10oC-on, világos helyen tartsuk őket, s nagyon ritkán öntözzünk. Így erősek, egészségesek maradnak.

KUMQUAT - Fortunella margarita

KUMQUAT - Fortunella margarita
Igazi mediterrán hangulatot idéz minden citrusfaj: a narancs, a mandarin, a citrom, s legkülönlegesebb képviselőjük, a kumquat. Fehér virágai illatosak, s ha a növényt világos helyen neveljük, egész évben virágzik.
Méret: 40 cm


SILVANUS Kertáruház    |   1039 Budapest, Batthyány út 43/A.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 44478