Klímatechnika az élvonalban! 

Mitsubishi Electric VRV rendszerek

Mitsubishi Electric VRF rendszerek a korszerű és komplex építészetért

A VRF-Multi készülékek ideális megoldást jelentenek egyedi klimatizálási megoldásokat igénylő, nagyméretű, magas igényeket támasztó épületek számára. A beltéri készülékek sokfélesége és a kültéri készülékek nagy teljesítményválasztéka maximális rugalmasságot biztosít a tervezéshez és a beépítéshez. A fejlett VRF rendszereket maximális energiahatékonyság és kiemelkedő üzembiztonság jellemzi, így tökéletes megoldást jelentenek irodaházak, bevásárlóközpontok, hotelek, kórházak es hivatalok számára.

Rendszerváltozatok

• Kültéri készülékek többféle teljesítményszinttel: 11,2/12,5 140,0/156,5 kW közötti hűtő-/fűtőteljesítmény.
• Y sorozat hűtésre vagy fűtésre. Egy hűtőkörhöz akár 50 beltéri készülék is csatlakoztatható.
• R2 sorozat hűtésre és fűtésre. A párhuzamos hűtő/fűtő üzemet megvalósító kétcsöves rendszer egyedülálló a világon. A klímatechnikában szokásos háromvezetékes rendszerrel ellentétben a Mitsubishi Electric R2 rendszerenel nincs harmadik csővezetek. A szerelés így egyszerűbbe válik, a költségek pedig jelentősen csökkennek.
• Az Y és az R2 sorozat tagjai vízhűtéses hőcserélővel és nagy COP értékű kivitelben is kapható.
• PFD sorozat szerverszobák és technológiai helyiségek biztonságos klimatizálásához.
• A beltéri készülékek egyedileg (fali vagy infravörös távvezérlővel), illetve csoportos-, rendszer- es központi távirányítással vezérelhetők.

A VRV rendszer előnyei:

• A City Multi sorozat egységeit maximális hatékonyságú üzemhez terveztük: R410A hűtőközeggel a legjobb COP értékeket (teljesítmény-tényező) elérésére képesek.
• Különlegesen kis indítási áram a teljesen inverteres technológiának köszönhetően
• DC-kompresszoros technológia
• Akár 50 %-os energia-megtakarítás a hővisszanyerő rendszernek (R2 sorozat) köszönhetően. A hűtő üzemben felvett hőenergiát a rendszer a párhuzamos fűtő üzemben hasznosítja.
• A kültéri készülékek speciális felépítésű hőcserélője és az inverteres szabályozású kondenzátor-ventilátorok minimalizáljak a zajszintet (44 dB (A) 1 m távolságban, éjszakai üzemmódban, 28 kW-os készülék eseten).
• Minden kültéri készülékben különleges bevonatú Blue Fin hőcserélő található, amely hatékony védelmet nyújt a kémiailag agresszív levegő ellen.
A speciális préselési eljárásnak hála a lamellák kiképzése sima, így tisztításuk egyszerű.
• A fűtő üzemmód működési tartománya +15,5 és -20 °C közötti, így a monovalens City Multi készülékek igen alacsony külső hőmérsékleten is használhatok.
• A PEFY-P és a PFFY-P beltéri készülékek speciális funkcióval rendelkeznek a különösen alacsony beltéri hőmérsékletek biztosításához. A funkcióval a helyiség akar 14 °C-ra is lehűthető.
• Az YHM sorozat City Multi kültéri készülékei gombnyomással bekapcsolható automatikus hűtőközeg állapot ellenőrző rendszerrel rendelkeznek, amely segítségével a készülék megfelelő tömítettsége egyszerűen es gyorsan ellenőrizhető.
• Az igen hosszú csővezetékek, a csupán két csővel megvalósított hűtőközeg-elosztás (R2 sorozat) és a helytakarékos kültéri egységek jelentősen leegyszerűsítik a tervezést és a beszerelést. A csövezés teljes hossza akár 1 000 m-ig növelhető.
• Különleges hatékonyság: A hűtendő helyiségekből elvont hőenergia más helyiség fűtésére vagy használati víz előkészítésre fordítható, 8 feletti COP értékkel.

Csatlakoztatási lehetőségek

 • A City Multi sorozat tagjai külső vezérlőrendszerhez is csatlakoztathatók. Az épület-felügyeleti rendszerhez interfészek biztosítanak kapcsolódási lehetőséget: LonWorks®, OPC szerver, BACnet, EIB, Fidelio (hotelirányító szoftver)
• A külső szellőztetőrendszerrel történő összekapcsolás csatlakozókészletekkel (PAC-AH) valósítható meg.
 

 

Hideg- és meleg víz előállítása City Multi VRF-fel

A Mitsubishi Electric az első gyártó a piacon, aki egymással kombinálható rendszereket kínál 5 °C - 45 °C hőmérsékletű hideg- és melegvíz-előkészítéshez valamint max. 70 °C hőmérsékletű használati víz előkészítéshez. Az új vízrendszer moduljai hagyományos beltéri készülékek segítségével City Multi VRF rendszerben üzemeltethetők. A meleg- es hidegvíz-előkészítéshez kétféle teljesítményű hőcserélő modul választható. A modul padlófűtésekhez, szellőző berendezésekhez, légfüggönyökhöz, ventilátor-konvektorokhoz
és számos más alkalmazáshoz egyaránt sikerrel használható. A max. 70 °C hőmérsékletű használati vizet speciális rásegítő modul biztosítja, amely a magas vízhőmérsékletek eléréséhez integrált kiegészítő kaszkád-hűtőkörrel rendelkezik. A rásegítő modult rendkívül halk, inverteres vezérlésű kompresszor hajtja. A PARW21MAA távvezérlőn a kívánt hőmérséklet érték mellett fűtési jelleggörbe is megadható. 

PFD számítógéptermi klímaberendezés

A szerverszobák és technikai helyiségek hűtésére fejlesztették ki. A beltéri egységek 28 kW ill. 56 kW hűtőteljesítményűek, a kültéri egységek 28 kW hűtőteljesítménnyel rendelkeznek. Folyamatos teljesítményszabályozás 10 százaléktól 100 százalékig, lágy indítással induló rendszer. PFD-rendszer harmatpont feletti hűtést alkalmaz, így elektromos fűtés nem szükséges, a kis légnedvesítő beépítése csak a frisslevegő hányad miatt kell.


 

ROYAL Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.    |   1092 Budapest, Kinizsi u. 17. I/6.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 43174