Építészeti tervezés

Az építészeti tervezés komplex folyamat. Egyszerre kell jelen lenni a mérnöki, művészi és pszichológiai tudásnak. Generáltervezés esetén komoly szervező munkát igényel a szakági tervezési feladatok összehangolása. A hatóságokkal történő egyeztetések során a Megrendelő, a közösség és az egyéb részvevők érdekeinek összehangolása nagy érzékenységet kíván.
 
A külső és belső terek tervezésével az építészek döntően befolyásolják környezetünket. Az építészet meghatározza környezetünk esztétikai minőségét, annak fenntartására fordított költséget, a természetes környezettel való kapcsolat töltését. Az épített környezet kialakítása jelentős hányadot képvisel az ökológiai lábnyom létrehozásában. Napjainkban a környezettudatosság, energiatudatosság, passzív házak, aktív házak divatos fogalmak. Mindezek szintézise az igazi felelősségvállalás a múltért, jelenért és jövőért az élet minden területén.

Lakóépülettervezés

Lakóépülettervezés
Lakóépülettervezés

 

Családiház tervezés

Családi házat, otthont tervezni nagy felelősség. Sok esetben egy teljes élet munkája szükséges a felépítéséhez, s a létrehozók hátralévő életüket itt töltik. Az épület közvetlenül szól bele a lakók napi életébe, gyermekeik nevelésébe. Fenntartása a költségvetés jelentős részét teszi ki. Fentiek miatt a családi házakat különös körültekintéssel végezzük, a lehető legjobban megismerve a leendő lakók mindennapjait, céljaikat, kedvteléseiket stb.
 
csaladihaz_tervezes_01
Családiház tervezés
01
csaladihaz_tervezes_02
Családiház tervezés
02

csaladihaz_tervezes_03
Családiház tervezés
03


Társasház tervezés

Legtöbb lakóházunk 4-10 lakásos. Legtöbbször egyetlen lakó sem ismert az engedélyezési terv készítésekor, így olyan épület és lakások tervezése a cél, mely az adott időben és környezetben a legjobban megfelel egy átlagos lakónak. Általában az épületen belül a lakások különböző méretűek és elrendezésűek, hogy különböző igényű emberek is megfelelő életet élhessenek benne. Az engedélyezési tervektől a beköltözésig az egyes lakások kialakítása, elrendezése sokat változik, így - amennyire lehetséges – az épületek tömegét közlekedési rendszerét úgy alakítjuk ki, hogy különböző alaprajzú lakások is kialakíthatók legyenek. Általában több alaprajzi változatot készítünk egy-egy lakásra. Kiemelt szempont a megépítés és épületfenntartás gazdaságossága, így már több energiatudatos épületet terveztünk.
Társasház tervezés 01
Társasház tervezés 01
Társasház tervezés 02
Társasház tervezés 02
Társasház tervezés 03
Társasház tervezés 03

 

Középülettervezés

A középület a közösség otthona. A településen belül kiemelt helyen áll mind földrajzilag, mind figyelem szempontjából. A középület létrehozása nagy döntés és nagy anyagi áldozat egy közösség számára, s minél kisebb ez a közösség, annál ritkábban adódik középület építésére lehetőség, így ezeket az alkalmakat meg kell becsülni. A középület minden korban példaként állt a többi épülettípus előtt, így a felelősségteljes gondolkodás kiemelt jelentőségű. Az itt felvetett megoldások, gondolatok rövidesen tetten érhetőek a környezet építészetében és ezzel együtt gondolkozásában is.
 
kozepulettervezes_hajmasi_eu_kozpont
Középülettervezés
Hajmási EU Központ
kozepulettervezes_rackeve_muvelodesi_haz_bovitese
Középülettervezés
Ráckeve Művelődési Ház
bővítése
kozepulettervezes_siofok_idosek_otthona
Középülettervezés
Siófok
Idősek Otthona

 

Oktatási épületek tervezése

Gyermekek, fiatalok számára tervezni ünnep és óriási felelősség: Ünnep, mert legtöbb esetben egy már meglévő közösség, intézmény számára kell tervezni, így meg lehet ismerkedni az ott lévőkkel. Felelősség, mert az oktatási épület maga is oktat. Szeretnénk, ha épületeinkben nemcsak tanítanának, hanem nevelnének is. Törekszünk jól működő és szerethető terek létrehozására, ember- és életbarát anyagok alkalmazására.
Ráckeve - Bölcsőde terve 01
Ráckeve - Bölcsőde terve 01
Ráckeve - Bölcsőde terve 02
Ráckeve - Bölcsőde terve 02

 

Ipari épületek tervezése

A funkció és gazdaságosság itt kerül legjobban előtérbe, ugyanakkor ezen épületek funkcióját változtatják legsűrűbben. Az épülettömegnek alkalmasnak kell lennie, változó technológiák befogadására, s minden esetben gondolni kell a bővíthetőségre.
 
Ipari épületek tervezése 01
Ipari épületek tervezése 01
Ipari épületek tervezése 02
Ipari épületek tervezése 02
Ipari épületek tervezése 03
Ipari épületek tervezése 03

 

Műemlék felújítás tervezés

A műemlékek felújításának tervezésével a múlt megértésébe avatkozunk be. Fontos az eredeti állapot lehető leghűbben történő helyreállítása, az esetleges funkcióváltozásnál, bővítésnél az eredeti szellem megőrzése, de az új épületrészek világos megkülönböztethetősége.
 
Műemlék épület 01 Műemlék épület 02 Műemlék épület 03

 

Bodzán Építész Kft.    |   2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 99.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 51573