Vízsugaras vágás

vízsugaras vágás márvány asztal
vízsugaras vágás
márvány asztal
Cégünk 2008. áprilisban vásárolt vízsugaras vágógépével természetes kövekből, fémből, műanyagokból, üvegekből bármilyen bonyolult minta, forma kivágására vállalkozunk.
A vízsugaras vágás Budapest XI. kerületében történik.

A vágási művelet alapjául szolgáló rajzot elkészítjük, de alkalmazni tudjuk Megrendelőink által biztosított AutoCAD (dwg, dxf) vagy Corel (cdr) formátumokat is. Amennyiben nem áll rendelkezésre ilyen verzió, szükség szerint egy fotó felülrajzolásával is el tudjuk készíteni a kívánt rajzokat.


Vízsugaras vágás menete

Az amerikai Flow által gyártott vízsugaras vágógépünkben található speciális pumpa a lágyított vizet 3.850 bar nyomáson juttatja tovább különleges vezetéken a vágófejig, ahol keresztülnyomja a hajszál belső átmérővel rendelkező fúvókán. A szűk keresztmetszeten való áthaladás miatt a vízzel kevert gránáthomok 2,5 MACH sebességgel lép ki a fejből és vágja el a legkülönfélébb anyagokat, például a 20 cm vastagságú gránitlapot.

vízsugaras vágás 01
vízsugaras vágás 01
vízsugaras vágás 02
vízsugaras vágás 02

A vízsugárral gyakorlatilag bármilyen anyag elvágható: természetes kövek (márvány, gránit, mészkő), egyéb burkoló anyagok (gres lap, kerámia, csempe stb.), de könnyedén vágható a fa a különféle üvegek, tükrök (edzett üveg nem!), habanyagok, plexi és egyéb műanyagok, gumi, szivacs és természetesen a legkülönfélébb fémek (alumínium, titán, acél, vas).

vízsugaras vágás 03
vízsugaras vágás 03
vízsugaras vágás 04
vízsugaras vágás 04
vízsugárral áttört minta
vízsugárral áttört minta

A sérülékenyebb anyagok vágása előtt alacsony nyomású előfúrást tudunk végezni, mely során a Flow szabadalmú Vacuum Assist rendszer biztosítja, hogy az anyag törése ne következhessen be.
A vágás közben nincs hőtermelés, tehát a melegre érzékeny anyagok is feldolgozhatóak ezzel a technológiával.

A vízsugárral vágott minták, formák sokféleségének csupán fantáziánk szabhat határt, hiszen gyakorlatilag bármiféle anyagból a legkülönfélébb alakzat és annak inverze gyártható.

márvány ajándéktárgyak
márvány ajándéktárgyak

mintaanyagok vágása
mintaanyagok vágása

mészkő intarzia részek vízsugaras vágás után
mészkő intarzia részek
vízsugaras vágás után
gránit intarzia
gránit intarzia



Filó és Társa Éptőipari és Kereskedelmi Kft.    |   1116 Budapest, Vegyész u. 66-68.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 50864