Bérletvásárlási lehetőség gyermekeknek és felnőtteknek! 

Magunkról

 

2008 - 2009

"Hiába az ember technikai tudása, ha a lelkében nem rezeg semmi..." (Sebestyén Márta)

Köszöntjük az új évad küszöbén!

1995-ben, megalakulásunkkor óriási tervekkel indultunk. Célul tűztük ki a peremkerületi kultúrális élet kibontakoztatását, rendezvények befogadását, kiállítások és filmvetítések szervezését, a színházra, művészetre nevelést, s az - alaptevékenységként - óriási lelkesedéssel vállaltuk értékes gyermek- és felnőtt előadások létrehozását. Hogy mi valósult meg terveinkből, álmainkból, nézőink bizonyára megválaszolják, ki-ki élményei, tapasztalatai alapján... A folyamatos érdeklődésükkel, a növekvő jegy- és bérletvásárlással, a támogatásukkal...

Nézzük hát, mit kínál idén az Önök kedvenc színháza?

Szinte el sem kezdődik az évad, mi máris fesztivál-meghívásoknak teszünk eleget! Szeptember közepén a Debrecenben megrendezendő Alternatív Színházi Szemlére válogatták be az elmúlt évben nagy sikerrel bemutatott EMIGRÁNSOK című előadásunkat, melyet közönségünk "hazai pályán" is láthat, a "Függetlenek Éjszakájá"-n szeptember 20-án. Másnap 21-én pedig a Csepürágó Fesztiválon lépünk fel a Budapesti Liszt Ferenc téren, ahol zenés ízelítőt adunk sikeres előadásainkból.

Önök már megszokhatták, hogy színvonalas darabjainktól nem válunk meg, s így egyre bővül a repertoár. És abban is bízhatnak, hogy újdonságokból sem lesz hiány.

3 új színdarabot készülünk színre vinni, melyből 2 előadás ősbemutató lesz! Ne aggódjanak, idén is lesz Holdvilág Napok rendezvénysorozat, hiszen évek óta ilyenkor mutatkoznak be nálunk a társművészetek.

Még egy jó hír: "Gyermekeink" nagy örömére, a Morzsa Színpad és a Pogácsa az Arénában Színkör mellett elindítottuk nagyobbaknak a Pogácsa az Arénában Stúdiót.

Kedves Nézőink!

Köszönjük, hogy vannak, hogy vagytok nekünk! Mert Önök nélkül, nélkületek ez a színház sem lenne.... Igaz, SZÍNHÁZ sem lenne. Ami nélkül persze lehet élni.... Igen. Valószínűleg, művészetek nélkül lehet élni. De vajon érdemes-e?

A CSAPAT nevében: Koltai Judit, művészeti vezető

 

Tudja-e

Hogy 1995-ben alakult a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület?
Hogy 1998-ban közhasznú szervezetté váltunk?
Hogy 1999-ben a színházban működő Pogácsa az Arénában Színkör Ezüst Minősítést kapott a Weörös Sándor Gyermek színjátszó Fesztiválon, AZ ÉJSZAKA CSODÁI című előadásért?
Hogy 1999-ben volt az első Holdvilág Napok?
Hogy 2000-ben Internet-Pont nyílt színházunkban?
Hogy 2001-ben színházunk Örkény István: TÓTÉK című előadásával A Magyar Színjátékos Szövetség Díját nyerte el "Kíváló teljesítményéért" a Magyar Művek Fesztiválján?
Hogy 2003-ban Petőfi Sándor: A HELYSÉG KALAPÁCSA című kacagtató hősi eposz miniszteri elismerésben részesült?
Hogy 2004-ben a Pogácsa az Arénában Színkör az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon Bronz Oklevelet szerzett Karinthy Frigyes: TANÁR ÚR KÉREM című darabjával, s hogy a Karithyt játszó Kosznovszky Marci a Legjobb Férfialakítás Díját hozta el?
Hogy 2005-ben hívtuk életre az első Gyermekszínjátszók Találkozóját a Holdvilág Napok egyik programjaként?
Hogy 2006-ban a gyerekcsapat Bronz Oklevelet nyert Fazekas Mihály: LUDAS MATYI-jával a XV. Weörös Sándor Gyermek színjátszó Találkozón?
S hogy a XVI. Weörös Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón, 2007-ben pedig Ezüst Minősítést kapott Moliére mester A TUDÓS NŐK című komédiájából kiragadott néhány aprócska cikkelyéért, melyet dalamok mirjádjaival fűszereztünk volt...? S hogy még ugyanebben az évben a Vidám Művek Fesztiválján ez az előadás dicséretben részesült?
Hogy 2008-ban a CSILLAGJÁRÓ című előadásért a darab írója, Pruzsinszky Sándor és a darab rendezője, Koltai Judit megkapták a Hazáért Érdemkeresztet?

Holdvilág Gyűrű

Kolleganőnk, Bor Adrienne, a közös munka emlékére egy gyűrűt adományozott színházunknak. A társulat titkos szavazással választja meg a nyertest, az évad művészi teljesítménye alapján az évadzárón.

2004/2005 Haik Viktória
2005/206 Petyi János
2006/2007 Kiss Zsuzsanna
2007/2008 Jeges Krisztián

 

Morzsa - Színkör - Stúdió

Egyre népszerűbbek gyermekcsapataink. Nem véletlen, hogy már 3 korosztályban várjuk az érdeklődőket. Szombat délelőtt a Pogácsa az Arénában Színkör (10-13 éves korig), 14 órától a Morzsa Színpad (4-9 éves korig), 15 órától a Pogácsa az Arénában Stúdió (14-18 éves korig) veszik birtokba a színpadot.

Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület    |   1131 Budapest, József Attila tér 4.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 47532