Bérletvásárlási lehetőség gyermekeknek és felnőtteknek! 

Felnőtteknek

Pruzsinszky Sándor: CSILLAGJÁRÓ drámai vízió több tételben, 2 részben

Mit mond a Ma emberének 1956? A Forradalom? Szócikk a történelemkönyvben? Dicső emlék? Mardosó bűtudat? Miért bukkan fel főhősünk álmában rendszeresen? S miért, hogy nem tud szabadulni tőle? Hol van a fiú? Maradt-e még szemernyi belőle a Férfiben?... Ilyen, s hasonló kérdésekre próbál előadásunk választ találni. Pruzsinszky Sándor művét felkérésünkre írta, s a Forradalom 50. évfordulójára kiírt OSZMI - pályázatnak, több nagyszínház mellett, egyik nyertese lett.
Előadásunkért a POFOSZ - az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékének ápolása érdekében végzett tevékenység elismeréseként - az 1956-2006 emlékplakettet adományozta színházunknak.
Ajálott korosztály: 12 éves kortól
Mozgástervező: Geltz Péter
Rendező: Koltai Judit

Már 4. éve van műsoron Csokonai Vitéz Mihály: KARNYÓNÉ című vígjátéka, melyet a szerző 1 nap alatt vetett papírra debreceni diákként. "A játék esik Nagykanizsán, hisz valahol esnie kell annak...."
Ajánlott korosztály: 12 éves kortól
Rendező: Szőke István (Jászai-díjas)

Slawomir Mrozek: EMIGRÁNSOK drámai abszurd

Az EMIGRÁNSOK két szereplője XX és AA..... Két kelet-európai sors, teljesen más háttérrel, mégis összefonódva.... Saját hazájukban talán szóba sem elegyedtek volna egymással.... Az egyik értelmiségi politikai menekült, a másik a jobb megélhetés reményében hagyta el hazáját. Egy a közös sorsukban, s ez a kilátástalanság. "Felhangzik XX hangos horkolása. AA a fal felé fordul. A horkolásba egy idő múlva másik hang keveredik, előbb csendes, majd mind hangosabb, szivet tépő zokogás." Nálunk már ez a zokogás is elmarad....
Rendező: Máté Krisztián

 

 

Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület    |   1131 Budapest, József Attila tér 4.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 47532