Gyógycipők

Női és férfi gyógycipők gyártása

 

Ortopéd cipők készítése

Gyógycipők
Gyógycipők
Gyógycipők
Gyógycipők

Ortopéd cipők egyedileg, az Ön igényéhez szabva.Cégünk 1996 óta korszerűen felszerelt cipőgyártó műhelyével gyakorlott ortopédiai cipész és méretvevő szakemberivel ortopéd- és gyógycipő gyártói tapasztalatával áll megrendelői rendelkezésére.
Ortopédiai cipészeink segítenek kiválasztani az Ön lábának leginkább megfelelő gyógycipőt, Női-, férfi- és gyermek cipőket egyaránt készítünk. A cipőtípusnak megfelelő egyedi méretvételt követően 2-3 hónap alatt készítjük el gyógycipőjét.
Cégünk nagy hangsúlyt fektet a cukorbeteg lábellátásra, így a diabéteszesek számára speciális cipőcsaládot is gyártunk, illetve forgalmazunk. Speciális cipőink 100%-ban magyar gyártósoron készülnek, alkalmasak a cukorbetegek talpi fekélyének megelőzésére, de fekélyképződés esetén is alkalmassá tehetők a fekélyt tehermentesítő egyedi lábágy befogadására.

A bütyök és a kalapácsujj

Talán a leggyakoribb ortopédiai megbetegedések közé tartozik. Mindkettő okozója a láb statikai egységének megbomlása.
Normális esetben ugyanis a láb anatómiailag három ponton támaszkodik a talajra: a sarokcsont közepén, valamint az I-es és az V-ös lábujj tövénél. Ez a háromtámaszú tartó rendkívül stabil. Ám amint a harántboltozat lesüllyed, a támasz átalakul, és a sarokcsont mellett a III. ujj veszi át a I-es és a V-ös szerepét - kialakítva egy két támaszú tartót. Ilyen esetben az előláb minden lépésnél billeg a III. lábujj tövén. Feltűnő jel az itt megjelenő bőrkeményedés vagy tyúkszem.
Kétféle bütyök különböztethető meg: a szerzett és a hajlam-örökletes. Maga a bütykös láb nem öröklődik.

Gyógycipők
Gyógycipők

Tapasztalatunk szerint a nem szimmetrikus bütyök szerzett, és a kéz dominanciával ellentétes lábon alakul ki. Egy jobbkezes ember, ugyanis jellemzően a bal lábát terheli jobban, és ennek következtében a terheltebb lábon előbb alakul ki a harántsüllyedés. Ennek következtében az előláb kiszélesedik, amit a divatos cipő a lábujjak vonalában nem enged terülni, így kialakul a nagylábujj tövének eltávolodása a II. ujjtól. Ezt nevezzük bütyöknek. A hajlam-örökletesség azt jelenti, hogy az általunk vizsgált 25 ezer lábképből ítélve, jellemzően női ágon másod-örökletes a lábfej keresztszalagjainak gyengesége, amit gyermekkorban végzett lábtornával lehetne és kellene is javítani.

Gyógycipők
Gyógycipők

 
A kalapácsujj kialakulásának oka is kettős: a billegő előláb spontán korrekciós igénye, vagy a bütykössé vált I-es lábujj helyezkedése. Ha a bütyök igen nagy mértékűvé válik, a nagylábujj elindul befelé a II-es, III-as ujj irányába, és az immár úban Ievő II. ujj teret enged az öregujjnak, az ujjpercek behajlításával. A billegő előláb korrekciója okozza a IV. ujj karomállását, mivel a IV. ujj támasztéka pótolja az V. ujjtő támasztó szerepét.
 
Ortopéd cipő
Ortopéd cipő
 
Cipőink mind a bütykös, mind a kalapácsujjas láb befogadására alkalmasak, mivel elasztikusságuk révén megkímélik a lábat a felesleges nyomások, kidörzsölődések, sebek kialakulásától.
 
Ortopéd cipő
Ortopéd cipő

 

Segítünk, hogy ne csak jönni, menni is tudjon

  • Egyedi méretvétel alapján készülő diabetesz és ortopéd cipők
  • Neuropathias lábra cipők, talpbetétek
  • Speciális, helyben készülő talpbetétek, ortézisek
  • Ingyebes lábállapot felmérés, kontrollvizsgálatok
  • Talpbetétkészítés megvárható
  • Időpont egyeztetés bejelentkezés: 06-1-269-6096 vagy a 06-1-327-0051 telefonszámunkon.
  • Vényelfogadás
Ortopéd cipő
Ortopéd cipő
 

Nyitva tartás:
Hétfő, kedd csütörtök: 10-17 ig
Szerda: 10-19 ig
Péntek: 08-13-ig

Ortopéd rendelő az üzletben!
Minden kedden 16-tól -18 óráig Dr. Cseh Márta ortopéd főorvosnő rendel magánorvosként a cég rendelőjében.
Sensitiv lábászat gyógyászati segédeszköz szaküzlet
1073 Bp. Akácfa utca 65.
Tel.: 269-60-96

www.sensitiv.hu

Gyógycipők
Gyógycipők
Gyógycipők
Gyógycipők
 
SENSITIV KFT    |   1072 Budapest, Dob u. 50.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 45764