Ha a napfényes Itáliában fagylaltot kóstolunk, az ókortól népszerű csemege kultúráját ízlelhetjük meg. A Gelato Italiano ezt a gazdag örökséget hozta el Magyarországra, az első olasz tulajdonú fagylaltüzemként 1990-ben. Termékeink mind a mai napig olasz alapanyagokból, olasz kézműves recept szerint, az olasz mesterek fortélyait használva készülnek.
Globalizálódó világunk "nagy vívmányai": a piac által diktált megdöbbentően alacsony árak, és a félkész illetve kész alapanyagokból történő termék előállítás nem fertőzték meg az igazi mestereket.
Hagyományos alapanyagokból, hagyományos módon készülő fagylalt egyre ritkábban található meg a piacon. A Gelato Italiano üzeme azon ritka helyek egyike, ahol még érezni lehet a rotyogó tej édes illatát - nem kevés ez, amikor a savókészítmények idejét éljük.
A tejes jégkrém, mint a vanília, a capuccino, a rumosdió kiemelkedően magas tejtartalmának köszönhetően hitelesebb és tartósabb aromát nyújt. A fagylaltkészítőt alapvetően minősítő csokoládé pedig egyszerűen utolérhetetlen. Az alkotók fantáziáját dicsérik az elmúlt évek méltán sikeres helyi kísérletei: a szilvásgombóc, a fekete erdő, vagy a mozart.
A gyümölcsökkel folytatva elmélkedésünket - a Gelato Italiano az eper fagylalt előállításához még mindig epret használ, nem pedig különböző ízesítő anyagokat. Számtalan remek ízt fedezhetünk fel fagylaltkínálatukban. Az átlagos gombócoknál megszokott gyümölcstartalom többszörösével tüntet a sárgadinnye, erdei vegyes, az eper, de itt felsorolhatnánk minden gyümölcs fagylaltjukat.
Több, mint egy évtizedes fáradozásukat magas rangú szakmai elismerés is megkoronázta. 2007-ben első ízben indulva "Az Év Fagylaltja" versenyén, mind a két benevezett termékük díjat kapott. Szabadon választott kategóriában szilvásgombóc fagylaltjuk bronzérmes, kötelező kategóriában mogyoró fagylaltjuk aranyérmes lett. A 2008-as szezonban díjazott termékeik megtalálhatóak lesznek országos viszonteladói hálózatukban.
Az ínyencek Gelato Italiano túráin a következő emlékezetes állomást a jégkrém desszertek jelentik. Egzotikus utazásra hívnak a kókuszba, ananászba, citromba, vagy akár mediterrán cserépedénybe töltött kézműves fagylalt különlegességek. A csupor néven közismert vanília fagylaltot például karamellizált csokoládé és válogatott olajos magvak teszik felejthetetlenné.
A Gelato Italiano páratlan minőségű termékeinek fogyasztása igazi élményt jelent, kóstolja meg Ön is!
|