Túlnyomásos gyűjtőkémény

túlnyomásos gyűjtőkémény
túlnyomásos gyűjtőkémény
Túlnyomásos gyűjtőkémény rekonstrukciójára napjainkban már végleges és optimális komplex felújítási módszerek léteznek. Ezen megoldások egyaránt megfelelnek a kémény és gázberendezésekre vonatkozó legújabb előírásoknak is. A megoldások kiválasztásánál, tervezésnél célszerű figyelembe venni a közeljövőben bevezetésre kerülő újabb szigorítást is – a gázkonvektorok használatának kivezetését.
A felszerelt készülékek zárt égéstere miatt nem fordulhat elő az égéstermék visszaáramlása a lakóterekbe. A zárt égéstér azt jelenti, hogy nincs többé kapcsolat a kazán égéstere és a lakás légtere között, és ennek következtében a lakások sincsenek légtér-kapcsolatban egymással. Így sikerül kiküszöbölni a hagyományos gyűjtőkémények legnagyobb veszélyforrását: az egymással a kéményen és a nyílt égésterű készülékeken keresztül kölcsönhatásba levő belső légtereket. Az erős mechanikai-, és kémiai igénybevétel következtében az érintett elemek sok helyen elrepedtek, belőlük kisebb-nagyobb darabok törtek ki.
A gyűjtőkémények felújítására szolgáló legkorszerűbb technológia a Multikamin-FuranFlex eljárás. A bélésanyag a felfújás során beledagad, a gőzzel történő melegítés során pedig oldhatatlanul hozzá is ragad a bekötőidomokhoz, így teljesen gáztömör kötés jön létre.
Társaságunk végezte az eddig kibélelt legnagyobb gyűjtőkémények rekonstrukcióját is.

Mivel a gyűjtőkéményen keresztül a rájuk csatlakozó lakások összeköttetésben vannak egymással, ezért ha egy lakásban gázkészüléket cserélnek, az kihatással van az összes lakásra. Így a teljes kéményrekonstrukció mellett az összes a kéményre csatlakoztatott készüléket is le kell cserélni korszerű, zárt égésterű berendezésre! Hasonlóan kell eljárni az állagromlott gyűjtőkémények felújítása esetében is, a rekonstrukció együtt kell, hogy járjon a gázkészülékek cseréjével.
Társaságunk a teljes gyűjtőkémény felújítás- gázkészülék csere munkafolyamatot egy kézben tartva végzi el, így garantáljuk, hogy a megrendelő ne legyen kitéve a különböző szakmák egymásra mutogatásának, illetve a hatósági átadások nehézségeinek.
A kivitelezési munkák előtti tervezési / méretezési / engedélyezési szakasz biztosítja, hogy a lehető legjobb leginkább költséghatékony megoldás kerüljön kivitelezésre, míg az elkészült munka szakhatósági átadása garantálja a megfelelő minőséget, üzembiztonságot.

A Diametrus Kft. 14 éve foglalkozik kéményfelújításokkal, ezen belül specialitásunk a gyűjtőkémények felújítása. Már ezres nagyságrendben végeztünk ilyen jellegű munkákat.
esővédővel
esővédővel
gyűjtőkémény a tetőn
gyűjtőkémény a tetőn
Diametrus Kft. - Kémény Szerviz    |   1117 Budapest, Budafoki út 183.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 51671