RASZTER NYOMDA

Régóta jelen van már a nyomdavilág palettáján a professzionális előkészítéséről és igényes színes nyomtatásáról ismert Raszter Nyomda, melyet 1985-ben alapított a tulajdonos, Pokorny Vilmos.
Az elmúlt huszonhat évben a nyomda folyamatos gépi, technológiai korszerűsítése, a munkafolyamatok irányításának fejlesztése volt jellemző.
Legfőbb szempont a vevő, a minőség és a fejlesztés.

A korszerű előkészítési háttérrel rendelkező Raszter Nyomda ma már Macintosh, illetve PC alapú számítógépes kép-, és szövegfeldolgozási lehetőséggel, 5000 dpi optikai felbontásra képes Fujifilm C-550 Lanovia szkennerrel, Epson Stylus Pro 7800-as plotterrel,  üveg-kábel gerincű Internetes eléréssel, nagy méretű PostScript állományok fogadására is alkalmas FTP szerverrel és hozzáértő szakemberekkel várja azon megrendelőit, akik helyben kívánják terveztetni, előkészíttetni nyomdai munkáikat.

Speciális szoftverek teszik lehetővé a különböző PostScript állományok optimális elhelyezését egy adott lemezszélességen belül. Ugyanezen szoftver segítségével automatikus kilövés készíthető egy nagyobb terjedelmű kiadvány, kötészet függő, nyomdai ívekbe rendezéséhez, amiután a  nyomtatással összehangolt DIPS rendszer teljesen automatikusan, az ISO 12647-2 paraméterei szerinti szabványnak megfelelő festékterhelési adatokkal látja el a géptermet.


Telephelyünkön a Heidelberg SpeedMaster B2 és B3-as 4 werkes nyomógépek alkotják a Raszter Nyomda géptermének gerincét. A kiváló gépmestereknek, és a rendszeres kalibrálásnak köszönhetően magas minőségi igényeket kielégítő színes nyomatok készülnek, a megrendelő által kiválasztott papírokra.

Ezt követően, teljes körű nyomdai szolgáltatásunk kapcsán lehetőség nyílik sokféle kiegészítő és utóműveletre, mint például termofóliázás, stancolás, bígelés, perforálás, hagyományos és UV lakkozás, dombornyomás, Hotmelt ragasztós könyvkötés,stb.
A kész nyomatok vágása egy digitális beállítópulttal rendelkező, programozható
Polar78 vágógépen történik.
Kötészeti munkáinkat sokféle hajtogatási sémával rendelkező, ragasztóegységgel is ellátott MBO gépen végezzük, valamint cérnafűzést és Hot-Melt ragasztókötést is alkalmazunk.
 

1998 elején sikeresen auditáltatta, majd megújította az MSZ EN ISO 9002 szerint átdolgozott minőségirányítási rendszerét. A Raszter Nyomda 2000-ben kidolgozta, bevezette és sikeresen tanúsíttatta az MSZ EN ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszerét is.
Nyomdánk 2003-ban a Sappi Fine Paper Europe által meghirdetett „Az Év Nyomdája” megtisztelő cím bronz fokozatát nyerte el az európai nyomdák sorában.
2008-ban a hazai nyomdák közül elsőként állítottuk rendszerbe a kidolgozást/hívást, és ezáltal vegyszert nem igénylő processless CTP technológiát.
2009 szeptember 30-án az országban elsőként vezettük be a szigorú normák között működő ISO 12647-2 szabványt, ami az ofszetnyomtatás minőségét szabályozza.

Remélem, ez a rövid cégismertető felkeltette az érdeklődését és hamarosan megrendelőink között üdvözölhetjük Önt is!

kereskedelem@raszternyomda.hu



 

Raszter Nyomda Kft.    |   1131 Budapest, Gyöngyösi út 89.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 50576