Bőrgyógyászat

Dr. Szokolai Erzsébet (a képen ül)
Orvosigazgató, bőrgyógyász-kozmetológus

Dr. Vass Ilona (a képen áll)
Orvosigazgató, bőrgyógyász-kozmetológus

BŐRRÁKSZŰRÉS DIGITÁLIS DERMATOSZKÓPPAL

Mi a digitális dermatoszkópia?

A festékes anyajegyek és a legrosszabb indulatú bőrrák, a melanoma szűrővizsgálatának legbiztonságosabb módszere, amely Magyarországon is elérhető, igaz, egyenlőre csak néhány helyen.

Magánrendelésünkön öt éve haszáljuk ezt az eszközt a bőrrák korai stádiumában történő kiszűrésére. A módszert - a Németországban tanultak alapján - hazánkban elsőként kezdtük alkalmazni.

A dermatoszkóp egy bőrre helyezhető mikroszkóp, az anyajegyek, festékes elváltozások diagnosztikájára használható eszköz.
 

Ennek továbbfejlesztett, komputerhez kapcsolt változata a digitális dermatoszkóp. A kézi dermatoszkóppal ellentétben a mikrokamera nem tízszeres, hanem 30-40-szeres nagyítással képes viszgálni a megfigyelendő anyajegyet, és mivel polarizált fénnyel működik, a felhám alsó rétegéig, a melanocitákat (festéktermelő sejteket) is tartalmazó basalis rétegig nyújt bepillantást.
A látott kép a számítógép monitorán jelenik meg, lehetőséget adva a további elemzésre.

Az ABCD szabály vagy a 7 pontos módszer alapján, melyek score számának kiszámításában a számítógép is segít, a lehető legbiztonságosabban lehet megítélni a festékes elváltozások jóindulatú, vagy rosszindulatú voltát.

A képet a számítógép memóriájába el tudjuk menteni, és a késöbbiekben elő tudjuk hívni, hogy összehasonlítással megítélhessük az esetleges változást.
Ez a követés a kézi dermatoszkóppal nem oldható meg.

A vizsgálat nagyobb pontossága miatt csökken a műtéti beavatkozások száma. A vizsgálat fájdalommentes ártalmatlan, így gyermekek és kismamák vizsgálatára is alkalmas.

A bőrön lévő minden anyajegyet átvizsgálunk azokon a helyeken lévőket is melyek eldugottan helyezkednek el.

Kiváncsi Ön mennyire veszélyeztetett? Töltse ki kérdőívünket
Bőrrákteszt

Kinek ajánlhatjuk ezt a szűrővizsgálatot?

 

Mindenkinek, akinek a bőrén sok vagy nagyméretű anyajegy van, különösen, ha ezek szabálytalan alakúak. Az sem jó, ha az anyajegy színe egyenetlen.

A rosszindulatú elfajulás korai jele lehet az anyajegy viszketése.

Ha valamelyik barna elváltozás növekedni kezd, sötétebbé válik, eddigi szabályos formája szabálytalan lesz kiemelkedővé válik, vagy viszket, érdemes digitális dermatoszkóppal megvizsgáltatni.

Sokszor jelentéktelennek tűnő sérülés vagy rovarcsípés indít el rosszindulatú folyamatot az anyajegy belsejében. Ha egy növedék vérzik, fontos a fokozott odafigyelés.

A legrosszabb indulatú bőrrák, a melanoma, az esetek egy részében indul ki már meglévő anyajegyből, más esetekben látszólag ép bőrön azonnal rosszindulatú növedékként jelenik meg. Gyorsan nő, színe, szerkezete változik.

Ha valaki rendszeresen részt vesz szűrővizsgálaton, a kezdeti stádiumban lévő

 

melanoma vagy az olyan anyajegy, amelynek elfajulása gyakoribb, időben felfedezhető, akkor, amikor a gyógyulás esélyei még jók.

 

 

A szűrővizsgálat elvégzése évenete ajánlott!
Kérjen időpontot személyes konzultációra!


Bőrgyógyászati centrumunkban elvéhető kezelések
ÁLTALÁNOS BŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATOK
Életünk során számos behatás éri a hámszövetünket, mely a test elsőszámú védelmi vonala. Bármit eszünk vagy teszünk, annak nyoma marad és befolyásolja belső egyensúlyunkat, immunrendszerünket. Karbantartása és gyakori ellenőrzése, nem csak esztétikai szempontból hanem egészségünk számára is fontos.
Bővebben....
  TINI- ÉS GYERMEKBŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATOK
A serdülőkor sok szempontból nehéz. A tomboló hormonok nem csak a szülők, hanem a tinik életére, érzelmi világára és persze a bőrére is komoly befolyással bír. A megfelelően kezelt bőr és egyéb elváltozások később nem hagynak maradandó nyomokat.
Érdemes még idejében kezeltetni.
Bővebben....
  ESZTÉTIKAI ARC ÉS TESTKEZELÉSEK
A szépség fogalma korról-korra változik.
Az évek előre haladtával egyre többször vesszük észre, hogy egyre nehezebb az általunk támasztott kritériumoknak megfelelni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani esztétikai kezeléseinkkel.
Bővebben....
  ANYAJEGY- ÉS BŐRRÁKSZŰRÉS DIGITÁLIS DERMATOSZKÓPPAL
Az utóbbi években az egész világon, így Magyarországon is növekedett a bőrrákos megbetegedések száma, a napfény összetételének megváltozása, illetve a barnulási szokásoknak köszönhetően.

A korai diganózis nagyban növeli a gyógyulás esélyeit, még a legrosszabb indulatú ráktípus, a melanoma esetén is.
Melanoma azonnali diagnóziásához és rendszeres ellenőrzéséhez szükséges adattároláshoz nyújt segítséget a digitális dermatoszkópos vizsgálat.
 
Bővebben....





A szűrővizsgálat elvégzése évenete ajánlott!
Kérjen időpontot személyes konzultációra!
 
Pre-Pharma Kft. Anyajegyszűrő és Bőrrákszűrő Rendelő    |   1091 Budapest, Üllői út 21. II/3. (Rendelő)
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 49317