Rák alapítvány

Támaszadó Szolgálatot (06-1-367-5133) működtetünk daganatos betegeknek, gyógyulóknak és hozzátartozóknak. Betegségmegelőzés, tanácsadás, kiegészítő terápiák, életminőség javítása, tankonyha. Szakkönyvek kiadása.
Számlaszámunk: 11713005-20034986

rák
Kis csapatunk a rák ellen


Tevékenységeink:

         Támaszadó Szolgálat
         Támaszadó Szolgálat havi programja
         Akkreditált, interdiszciplináris képzések
         Önsegítő szervezetek támogatása
         Daganatos betegek nyaraltatása
          Ingyenes kiadványok
         Hiánypótló szakmai kiadványok
         Adománygyűjtés
         Adományozás  

Ajánlott : A daganatos betegek orvosi, pszichológiai és szociális ellátásának területén dolgozó diplomás, csoportvezetésben jártas szakemberek számára


daganat
Daganat


„A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány
Cím: 1093 Budapest, Mátyás u. 18. Telefon, fax: 06 (1) 217-0404
Csekkszámlaszám: 11713005-20034986 Adószám: 19009557-2-43
Honlap: www.rakellen.hu Elektronikus levél: rakellen@rakellen.hu

rák életmódváltás
Rák életmódváltás

„A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány 1985-ben jött létre, mint az első közadakozásból alakult rákellenes civil szervezet.

Alapítványunk több éve jogosult az adó 1% felajánlás fogadására.
Az Alapítvány kuratóriuma 10 fős, örök tiszteletbeli szakmai vezetője prof. Dr. Eckhardt Sándor, elnöke Dr. Svastics Egon . A kuratórium az Alapítvány létrejötte óta ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi megbízatásként látja el a feladatát.
Az Alapítvány kezdetben 10 évig kizárólag önkéntes munkatársakkal, térítés nélkül dolgozott. Ez biztosította, hogy az összegyűjtött pénzt szinte teljes egészében a programokra fordítsuk, de nem tette lehetővé, hogy állandó, jó szakemberekből álló stáb jöjjön létre. Ezért először az ügyvitelre, később a programok megvalósítására szerény fizetéssel néhány munkatársakat vettünk fel. Ma a lelkes csapat 6 főből áll, akik számára a nemes ügy szolgálatot, nem csak munkahelyet jelent.

kiegészítő terápiák
Kiegészítő terápiák

Küldetésünk
A rákhalálozás csökkentéséért vívott küzdelmet az egészségügy keretei közül kivinni az emberek közé, tanítani a megelőzés lehetőségeit, aktivizálni a beteget a gyógyulásért, az életminőség javításáért, a rehabilitációért folytatott munkában.
Célkitűzésünk
A társadalom széles rétegei számára elfogadottá, és a gyakorlat szintjén is használható ismeretté tenni azt, hogy a rák megelőzhető, és a betegségből meg lehet gyógyulni. Társadalmi mozgalmat indítani a rákbetegség megelőzéséért, a gyógyítási eredmények és az életminőség javításáért.

rák betegség
Rák betegség

Filozófiánk
Hisszük, hogy a beteget a gyógyításban szövetségessé kell tenni, mert gyógyító ereje, hite a gyógyulásnak ugyanolyan fontos része, mint a magas szintű orvosi ellátás. A lakosság egészségvédelmét, a rákmegelőzést, a betegek életkilátásainak javítását, rehabilitációját kívánjuk szolgálni úgy, hogy az érintettek a saját bőrükön érezzék, hogy értük vagyunk.

rák gyógyulás
Rák gyógyulás

Alapítványunk a következő az 1997 évi CLVI. törvény 26. §. c) pontjában megjelölt közhasznúsági tevékenységet végzi:
1. Egészség megőrzés, betegség megelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység
2. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása
4. Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
11. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi egyenlőségének elősegítése

Támaszadó Szolgálatunk biztosítja az alapítvány széleskörű közönségszolgálatát, közhasznú tevékenységünk legnagyobb része itt történik. Betegforgalmunk kb 5000-5500 fő/év

1. Egészség megőrzés, betegség megelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység

rákgyógyítás
Rákgyógyítás

Szolgáltatások

¤ orvosi életmódtanácsadás orvos-természetgyógyászokkal
¤ pszichológiai támaszadás, megküzdési stratégia betegeknek és hozzátartozóiknak, relaxációs tanfolyamok, lazító technikák elsajátítása, segítő beszélgetés, lelki támaszadás támaszadó szakemberek közreműködésével
¤ jóga, csíkung tornafoglalkozások mozgásterapeuták közreműködésével
¤ ismeretterjesztő orvosi és egyéb a betegeket érintő témában előadások, könyvtár szolgálat (ajánlott szakirodalomhoz való hozzáférhetőség), telefonos tanácsadás, ismeretterjesztő kiadványok, havi program, ingyenes, kéthavi megjelenésű „Megyünk” újság elküldése
¤ Egészségkonyha programunkat dietetikus vezeti és ismerteti az érdeklődőkkel a teljes értékű, egészséges táplálkozás alapelveit, a recepteket el is készítik.

Vidéki programok

Vidéki programjainkon a betegszervezetek meghívására nagy sikerű főzőiskolát és előadásokat tartunk.

¤ Életmódtábort szervezünk elsősorban vidéki gyógyuló és gyógyult rákbetegeknek, amelyen a résztvevőket az életmódváltáshoz szükséges táplálkozási, mozgási és lelki áthangolódásban támogatjuk az egészséges életvitelhez szükséges új szokásaik kialakításában.
¤ Kirándulásokon többek között biogazdaságokban is járunk, szerte az országban.


2. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása

¤ A Családi Nap mára hagyományossá vált nyaranként. Busszal, csoportosan érkeznek daganatos betegklubok az ország különböző pontjáról és itt találkozhatnak egymással, az Alapítvány munkatársaival. Kirakodóvásár, kulturális programok, előadások várják az érdeklődőket – az egészség jegyében.

¤ Folyamatos kapcsolatban állunk a budapesti családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokkal, iskolákkal, óvodákkal, rendszeresen részt veszünk kerületi, települési szervezésű, egészséggel kapcsolatos rendezvényeken.


4. Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés

Ingyenes tájékozató kiadványainkat szerte az országban hozzáférhetővé tesszük. Hiánypótló szakmai kiadványokat, könyveket adunk ki. (Legutóbb Kisa Judit dietetikus „4 évszak reform receptjei” című könyvét, mely óriási siker volt)
Rendszeresen tartunk képzéseket, előadásokat betegeknek és egészségügyi dolgozóknak is.


11. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi egyenlőségének elősegítése

¤ Betegek, gyógyulók nyaraltatása: Balatoni nyaralónkban biztosítunk ingyenes pihenést daganatos betegek számára.

¤ "Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen" szociálisan hátrányos helyzetű, elsősorban roma nők részére szervezett emlőrák szűrő és felvilágosító egészség projekt aktív résztvevője Alapítványunk.
A projekt az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), a Susan G. Komen for the Cure, a Nyílt Társadalom Intézet és a Magyar Vöröskereszt támogatásában jött létre, számos állami és civil szervezet összefogásával.

¤ „Összefogás a mellrák ellen”: Aktív résztvevői vagyunk a mellrák elleni küzdelem Nancy G. Brinker alapításában öt nagy civil szervezet összefogásával működő munkájának.



daganatos betegségek
Daganatos betegségek








Alapítvány
Alapítványok
Daganatos betegek nyaraltatása
Daganatos megbetegedés
RÁK
Rákbetegség
RÁK Alapítványok
Rákgyógyítás
Rák gyógyulás
Rák jelei
Rák segítség

„A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány    |   1093 Budapest, Mátyás u. 18.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 48872