Kaputelefon

Digitális kaputelefon

A digitális kaputelefon 2 vagy -némely video esetén- 4 párhuzamos vezetéken működik, és a lakáskészülék úgymond címezve van, tehát a kódszám vagy a név melletti gomb megnyomásakor csak az a készülék van aktiválva a rendszerben akit hívtak.

Lakáson belül akár több lakáskészülék is alkalmazható (akár monitoros akár csak audio készülék) mint kiegészítő készülék ami azt jelenti, hogy több készülék van egy becsengető gombra kötve, így mindegyik megszólal becsengetéskor és átveheti a képet. A lakáskészülékek közti beszélgetés is lehetséges. Ha több kapuja is van a rendszernek azt is ugyanazon a két éren működteti, és kapukészülékenként 2 zárnyitást biztosít. Sőt ha egyéb megfigyelő kamerákat alkalmaz azt is ráapplikálhatja a rendszerre, bizonyos egységen keresztül, tehát a monitorról nézheti az akár 6+1 kamera képeit.

Audio kaputelefon

Az audio kaputelefon rendszereknél egy régi felcsengető rendszer esetén az egyéni szálak is egybetömörítve alkotják az egyik szálat, a közös pedig a másik. Előnye, hogy számtasztatúrával lehet a lakásokat hívni, egyéni számkombinációval lehet bejutni zárnyitással a lakónak is és másnak pl. kukás, postás, stb.

Az URMET márkánál több féle audio digitális rendszer is van, az egyszerűbb MIWI –től a bonyolultam több kapus, főkapus al kapus BIBUS - ig.


Video kaputelefon

Digitális - Video kaputelefon rendszerben a 2GO!, 2VOICE család illetve a távol keleti de igényes DT-2 rendszer amiben kagylónélküli képrögzítős 3,5-7” közötti monitorok vannak fekete ill. fehér külsővel.
Szerelésüket tekintve előnyben részesítik a csavart érpárú vezetéket.
Léteznek 1-2 lakásos video kaputelefon szettek és társasházi kaputelefon rendszerek, ezen belül koaxos, vezetékes és digitális „bus” rendszerüek. Ez attól függ, hogy a meglévő vezetékhez akarunk igazodni ami általában a labilisabb és drágább megoldás vagy újra tudjuk kábelezni ami hosszabb távra alkalmas. Itt nem térnék ki a „multiknál” kapható kínai silány készülékekre mert azt az vegye akinek sok pénze van de igénye semmi. Az igazán jó minőségű több mint 20 éve forgalmazott (és azóta is jól működő) URMET márkák a drágábbak, de megjelentek az igényes távol keleti de nagy vezeték távolságot nem igen bíró típusok. (DT- 2 video) Amelyek azonban roppant sok tudással bíró rendszerek mint pl. többkapus, belső beszélgetős, több beltéris, külső kamerákat fogadóak, mind ezt egy csavart érpáron.Analóg kaputelefon

Panel kaputelefon: Régen „a kaputelefon” csak egy fajta volt a lakótelepeken „nyomva tartós”, amikor a kapunál a név melletti gombot folyamatosan nyomva kellett tartani beszélgetés alatt is egészen a zárnyitásig. Erre lehet telepíteni a mostani 1+n-es típust ami lakásonként egy egyedi és egy közös vezetéket igényel.

Magánházaknál ajánljuk:
-4+n –es típus, ahol külön vezetéken megy a beszélgetés a felcsengetés és a zárnyitás.
-2 vezetékes kaputelefon: a becsengető 2 vezetékre rá applikálható a kaputelefon zárnyitással, de a lakáskészüléket kell megtáplálni.
 
Telemontázs Kaputelefon és Kapunyitó Bolt    |   1117 Budapest, Fehérvári út 44.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 46557