Szövegszerkesztés, gépírás

Szövegszerkesztés, gépírás
Szövegszerkesztés, gépírás
A mai elektronikai eszközök igen széles teret biztosítanak a szövegszerkesztés, gépírás végrehajtásán keresztül a gondolatok, beszédek, információk rögzítéséhez. Az információk rögzítése már nemcsak papíralapra, hanem digitális adathordozó eszközökön, rendszereken történhet. Az információk gépelését-, leírását végrehajtó személy számítástechnikai eszközökön szövegszerkesztő szoftverek segítségével hajtja végre. A szövegszerkesztés, gépírás leírási sebessége külön gyakorlatot igényel, melynek gyorsasága a gépíró kézügyességétől, gépelési gyakorlatától függ.
 

 


A gépírás-, szövegszerkesztés folyamata, hangfelvételek leírása

  1. Leíró-irodánkban átvesszük a gépelési-, szövegszerkesztési anyagot, amely lehet papíralapú, vagy digitális hordozó eszközön CD lemez, (lehet hangszalag), a megrendelőtől és a szükséges pontosítások (sortávolság, betűméret, bekezdések, kiemelések, stb.) alapján mi legépeljük, megszerkesztjük, elkészítjük. Ha a megrendelő kéri a megfelelő ábrákat, képeket, esetlegesen képleteket, beillesztjük, majd ellenőrizzük.
  2. A legépelt-, szövegszerkesztett anyagot kinyomtatjuk. 
  3. A legépelt-, szövegszerkesztett anyagot átadjuk lektorálásra (ellenőrzésre) a Megrendelőnek és megkérjük, hogy figyelmesen olvassa el, amennyiben bármilyen észrevétele van, azt jelölje meg, javítson bele a legépelt, szövegszerkesztett anyagba. 
  4. A Megrendelő lektorálása, javítása után a legépelt-, szövegszerkesztett anyagot visszavesszük, a szükséges javításokat végrehajtjuk, újból tördeljük, és másodszor is kinyomtatjuk.
  5. A Megrendelő lektorálása, javítása után a legépelt-, szövegszerkesztett anyagot visszavesszük, a szükséges javításokat végrehajtjuk, újból tördeljük, és másodszor is kinyomtatjuk.
 
Leíró irodánk a szövegszerkesztési-, gépírási munkák során vállalja:
 
Szakdolgozatok, diplomamunkák gépelését, szövegszerkesztését, kéziratok, hivatalos, valamint magánlevelezések, életrajzok, önéletrajzok, szakmai életrajzok, visszaemlékezések gépelését, szövegszerkesztését.
 
 
A gépelés - szövegszerkesztés során továbbá vállaljuk:
  • Táblázatok elkészítését.
  • Grafikonok rajzolását.
  • Matematikai-, fizikai-, kémiai képletek készítését, beillesztését a gépelt, szövegszerkesztett diplomamunkák, szakdolgozatok és egyéb leírások anyagai közé.
  • Különböző konferenciákon-, értekezleteken-, közgyűléseken elhangzott beszédek hangfelvételeinek szó szerinti gépelését, szövegszerkesztését. A hangfelvételek leírása gépelése, szövegszerkesztése során csak egyértelmű, érthető beszédet tudunk leírni. Érthetetlen, rossz hangminőségű hangfelvételeket nem áll módunkban elvállalni.
  • Különböző jegyzőkönyvek gépelését, szövegszerkesztését.
  • Pályázatok gépelését- és szövegszerkesztését.
  • Névjegyek, névjegykártyák készítését kevés – akár 20-30 db-os – mennyiségben is.
A gépelési, szövegszerkesztési, leírási munkákat – akár egy oldal (1800 karakter) terjedelemben is, készítjük.
 
György & Anikó Szövegszerkesztő Iroda    |   1117 Budapest, Irinyi József u. 32/A.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 33386