Ha hegesztés, akkor ESAB! 

Hegesztőgép, lángvágógép, hegesztőanyag forgalmazó

Több, mint 100 év folyamatos kutatása, fejlesztése és gyártása tette az ESAB-ot hegesztésben és vágásban a világ vezető vállalatává, továbbá másokhoz nem hasonlítható módon a termékek, a know-how és a szolgáltatások nemzetközi szállítójává.
Ma a vállalat jóformán minden hegesztő- és vágóeljáráshoz, valamint felhasználáshoz gyárt hegesztőanyagokat és berendezéseket. Az ESAB leányvállalatai és forgalmazói világszerte készek az Ön igényeinek kielégítésére.



HEGESZTŐANYAGOK

Az ESAB a világ egyik vezető hegesztőanyag gyártója. Hegesztőanyagválasztékunk pl. bevont hegesztőelektródák, porbeles hegesztőhuzalok, tömör hegesztőhuzalok, TIG pálcák, szalagok és porok lefedi az Ön minden igényét bármely fajta hegesztéshez.

A csomagolási mód fejlesztésének köszönhetően még könnyebbé tettük az anyagok kezelését a felhasználók számára. A Maraton Pac® és a VacPac® kiváló példák erre az összefüggésre.

Több száz fajta különbőző hegesztőelektróda fajtát gyártanak, ezek gyakran ötvözőket tartalmaznak, hogy növeljék a varrat szilárdságátt, alakváltozó képességét és tartósságát.

Fő hegesztőelektróda típusok:
  • bázikus hegesztőelektróda: tiszta varratfém, jó szívosság, kis kockázat salakzárványok kialakulására, kisebb esély hideg- és melegrepedések kialakulására, nagy leolvadási teljesítmény függőeleges helyzetben.
  • rutilos hegesztőelektróda: Könnyű ívgyújtás minden pozícióban, egyszerű használat, kis érzékenység nedvességre és felületi szennyeződésre.
  • savas hegesztőelektróda: Mély beolvadás, gyakan bázikussal (függőleges hegesztés) vagy rutilossal (vízszintes hegesztés) helyettesítik.
  • cellulóz hegesztőelektróda: Könnyű használat minden pozícióban, különösen függőlegesen lefelé irányuló vagy fej feletti hegesztéshez, alkalmas tetőszerkezetek és csővezetékek hegesztéséhez.
  • nagyhozamú hegesztőelektróda: Elektródák, melyek fémport tartalmaznak a bevonatukban. Több mint 130%-os kihozatal.

Az ESAB termékkatalógusa részletes infomációkat tartalmaz a megfelelő hegesztőelektróda kiválasztásához:
http://products.esab.com/Templates/T006.asp?id=72923


Hegesztőhuzal típusok:
  • tömör hegesztőhuzalok: anyaga azonos fém a huzal mentén, de az előtolás megkönnyítésére egy vékony bevonattal rendelkeznek. A tömör hegesztőhuzalokat használják a leggyakrabban kis teljesítmény igényű feladatokhoz, az alumíniumhoz pedig az egyetlen megoldást jelentik. Tömör hegesztőhuzalok esetében az átmérő 0,6 mm-től egészen 2,4 mm-ig terjed.

    Az ESAB különleges bevonatával (ASC) készülő AristoRod™ hegesztőhuzalok egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy alkalmazásával elmarad a rézbevonatos huzalokra jellemző rézleválás, és ezáltal jelentősen csökken, és egyenletessé válik az előtolás erőszükséglete, másrészt drámaian javulnak az áramátadási viszonyok. A rézbevonat mentes OK AristoRod™ hegesztőhuzal robotizált vagy manuális hegesztéshez egyenletes, akadálymentes előtolást tesz lehetővé, a huzalnak a huzalvezetőben vagy a pisztolyban történő elakadása nélkül, kisebb áramátadó kopás mellett.
     
  • porbeles hegesztőhuzalok: egy vékony fémburkolattal rendelkeznek, belül pedig porral vannak töltve.
    Szerkezeti acélok hegesztésénél a porbeles hegesztőhuzalok fő előnye a minőség és a termelékenység. Néhány alkalmazásban a rozsdamentes-porbeles hegesztőhuzalok terjednek a javuló termelékenység miatt.
    Az önvédő porral töltött hegesztőhuzalok alkalmasak a kültéri hegesztésekhez is. Porbeles huzalok 0,9 mm - 2,4 mm átmérőben kaphatóak.
     

HEGESZTŐ BERENDEZÉSEK

A hegesztőberendezések legújabb generációja az egyéni választás, vagy az adott hegesztési eljárás függvényében az elvégzendő feladat szerint programozható. Köszönhetően a tranzisztoros áramforrásnak a súly a 70 év előtti ős áramforrásokénak mindössze 1/80-ára csökkent, miközben megnőtt a teljesítmény.

Az ESAB széles választékban rendelkezik áramforrásokkal, a szükséges segédberendezésekkel és hegesztőanyagokkal a professzionális AWI illetve MMA hegesztéshez.

Egy AC AWI hegesztőgép egyik legfontosabb feladata a stabil ív biztosítása. Az ESAB AC/DC AWI gépek rendelkeznek a QWave™ funkcióval, amely optimalizálja a váltakozó áram hullámformáját annak érdekében, hogy egyenletes ívet, ugyanakkor a lehető legalacsonyabb zajszintet biztosítson a hegesztési eredmény veszélyeztetése nélkül.


Tig hegesztőgépek:
  • A Caddy™ áramforrások immár fogalomnak számítanak a hordozható hegesztőgépek körében.
    A mindössze 15 kg súlyú Caddy™ Tig 2200i AC/ DC készülék avi és MMA hegesztésre egyaránt alkalmas, a homloklapján jól áttekinthető, könnyen kezelhető kezelőfelülettel. Kiváló ívgyújtási tulajdonságok és stabil ív jellemzik. Minden típusú anyag, 5mm vastagságig a legjobb minőségben hegeszthető. Az IP23 védettség alkalmassá teszi a berendezést kültéri alkalmazásra akár ötvözött akár ötvözetlen acél, akár alumínium hegesztés estén. A QWave™ speciális kimeneti AC jelforma
    alkalmassá teszi az alumínium és ötvözetei hegesztésének széleskörű alkalmazásában.
     
  • Az Origo™ Tig 3000i AC/DC hegesztőgép kiváló ívgyújtást és állandó, stabil ívet biztosít mind DC, mind AC üzemmódban. Az AC hegesztés jellemző anyagai többek között az alumínium, az alumíniumötvözetek és a magnéziumötvözetek, míg a rozsdamentes acél, az ötvözetlen acél és a rézötvözetek a DC üzemmódban hegeszthetők. Az Origo™ Tig 3000i AC/DC a QWave™ funkcióval rendelkezik , amely optimalizálja az AC jelformát annak érdekében, hogy egyenletes ívet, ugyanakkor a lehető legalacsonyabb zajszintet biztosítson a hegesztési eredmény veszélyeztetése nélkül. Valódi AC szabályozóval rendelkezik, melynek köszönhetően a beállított áramerősség mindig egyenlő a valódi hegesztőárammal. Az Origo™ TA24 AC/DC egy könnyen áttekinthető kezelőfelület révén kínálja az AWI AC/DC és az MMA AC/DC hegesztéshez szükséges összes funkciókat.
     
Mig Mag hegesztőgépek:
  • Origo™ Mag széria egy olyan új generációjú egyfázisú hegesztőgépcsalád, amely CO2 védőgáz vagy Ar/CO2 gázkeverék használatánál az új teljesítmény kiegyenlítés révén (PSD™) a háromfázisú gépekhez hasonló tökéletes hegesztési tulajdonságokat biztosít.
     
  • Az ESAB Origo™ Mig C141 és C151 ideális hegesztőgépek kevésbé komplex hegesztéshez ajánlottak, ahol azonban a jó minőség mindenek felett fontos. Mindkét készülék finoman állítható fokozatkapcsolós áramforrás beépített huzalelőtolóval. E kis tömegű berendezések tökéletes, praktikus megoldást kínálnak a javító műhelyeknek és egyszerű gyártási feladatok számára. Az Origo™Mig C141/C151készülékek csak 200mm huzalcséve átmérőig alkalmazhatóak.
     
  • Az ESAB Origo™ Mag C171 és C201 fokozatkapcsolós hegesztőgépek MIG/MAG hegesztéshez. A beépített huzalelőtoló és a készülék kis tömege tökéletes, praktikus megoldást kínál a javító műhelyeknek és egyszerű gyártási feladatokhoz.
     
  • Az Origo™ Mig C170 3f/C200 3f/C250 3f három fázisú, fokozatkapcsolós kompakt MIG/MAG hegesztőgépek tömör acél- és alumínium-huzal valamint önvédő portöltéses huzal hegesztéséhez. A készülék stabil ívet és könnyű gyújtást biztosít. Beépített huzalelőtoló és kis tömeg teszi alkalmassá mezőgazdasági üzemek, javítóműhelyek vagy könnyű szerkezetek gyártása számára.
     
  • Az Aristo Mig 4000i, 4000iw, U4000i, U4000iw, 5000iw, U5000iw típusok a legmodernebb mikroprocesszoros vezérlésű modul rendszerű berendezések ahol a különböző alkotóegységek CAN buszon kommunikálnak. Megbízható, sima kezdések és befejezések a hatékony ‚‘hot-start‘‘ és krátertöltő funkciók révén. Hatékony kezelő-gép kommunikáció számos, felhasználóbarát kezelőfelület segítségével MA4, MA6 vagy AristoPendant U8. Programozott szinergikus függvények nagy választékban. Az AristoPendant U8 lehetővé teszi ‚‘testre szabott‘‘ szinergikus függvények felvételét és tárolását tetszőleges anyag- és védőgáz párosításra. Memória 10 (MA6), illetve 255 (Aristo™ U8) hegesztési paraméter csomag számára. ELP (ESAB LogicPump) biztosítja a vízhűtőkör automatikus indítását, ha vízhűtéses pisztolyt csatlakoztatunk. A TAV (TrueArcVoltage System) korrekt feszültségmérést tesz lehetővé az összekötő-, pisztoly- és testkábel hosszától függetlenül hatékony szűrő akadályozza meg, hogy szennyes környezetben köszörűpor vagy fémpor jusson az áramforrás belsejébe.


KELLÉKEK

Az ESAB teljeskörű személyi védőfelszerelés választékot kínál, amely kiterjed a hegesztésnél és vágásnál, továbbá az általános műszaki feladatok elvégzésénél szükséges, az egész test - a fejtől a lábig terjedő - védelmére. Valamennyi ESAB termék megfelel az EU vonatkozó előírásainak és szabványainak. Az egészségvédelemre vonatkozó szabályok évről-évre folyamatosan változnak, ezért az ESAB elkötelezetten törekszik arra, hogy olyan termékválasztékot kínáljon, amely megfelel a kiszolgált piacok által támasztott valamennyi, egyre növekvő igényeknek. Ahogy ezt Ön a hegesztésben és vágásban a világ vezető vállalatától elvárhatja, az ESAB e termékei is minőségi és megbízhatósági szempontból kivétel nélkül elsőrangúak.


Fényre sötétedő automata hegesztőpajzsok teljes fej és légzésvédelemmel:


Az Eye-Tech™ termékcsalád nyolc hegesztőpajzsot foglal magába, amely a hegesztőpajzsok a maguk területén professzionális választékot jelentenek. Valamennyi Eye-Tech hegesztőpajzs rendelkezik CE (EN379 és EN175), CSA, ANSI, AS/NZA és DIN minőségi tanúsítványokkal. A hegesztőpajzsok automatikus sötétedésű kazettáit napelem működteti, akkumulátoros háttérelemekkel. A hegesztőpajzsok vízhatlanok és ütődésállók. A hegesztőpajzsok a kényelmes munkavégzés érdekében ergonómikus kialakításúak, jól kiegyensúlyozottak és minden irányba beállíthatók az egyéni igények szerint. Az Eye-Tech II kombinálható, akár Air160/190 szűrőegységekkel, akár a sűrített levegős egységekkel. A fej- és az arcrész hőálló burkolata a fej, illetve az arc teljes védelmét biztosítja. A hegesztőpajzsot a frisslevegő ellátóval az Eye-Tech standard
levegőtömlője köti össze.
A New-Tech™ automata hegesztőpajzs minden tekintetben új reaktív hegesztőpajzs az ESAB-tól, a hegesztéshez szükséges egyéni védőeszközök piacvezető szállítójától. A jellegzetes alkalmazás körülményeire és a használat kényelmére irányuló kiterjedt kutatások eredményeként, az ESAB New-Tech™ hegesztőpajzs család számos olyan jellegzetességet kínál, amely csak ezen új pajzsok sajátja. Az ESAB New-Tech™ 9-13 ADC és 6-13 ADC pajzsok új szögfüggő kompenzációja (ADC) biztosítja, hogy az LCD kazetta látófelülete teljes szélességében és magasságában hasznosítható legyen a választott sötétítési fokozatban. A pajzs fizikai kialakítása olyan, hogy az orr és a száj környezetében nagyobb távolságokat biztosít, ezzel fokozza a kényelmet és csökkenti a légzésizóna CO2-koncentrációját.


PSF hegesztőpisztolyok:

Megbízható PSF
hegesztőpisztolyok tömör és portöltésű huzalok MIG/MAG hegesztésére 2,4 mm átmérőig. Mind léghűtéses mind vízhűtéses hegesztőpisztolyok szállíthatóak 3 vagy 4,5 m-es kábellel. A kábelek speciális rugalmas műanyagból készülnek, amelyek ellenállnak a mechanikus igénybevételnek ugyanakkor a hőhatásnak is. Szélsőséges környezeti hőmérsékletek esetén is a hegesztőpisztoly megőrzi ergonómikus kialakítását minden munkapozícióban. A vízhűtéses hegesztőpisztolyok markolata is tökéletesen megfelel az ergonómia követelményeinek.


Hegesztőkesztyű:



HEGESZTŐAUTOMATÁK

Az automata hegesztés olyan előnyöket biztosít Önnek, mint a magas minőség, teljesítmény és természetesen a sokkal magasabb termelékenység.
Az ESAB-nál a mechanizált és automatizált hegesztési felhasználások széles skáláját fejlesztjük és gyártjuk, hogy az Ön bármely különleges megoldásokkal kapcsolatos igényét kielégítsük.
Aristo hegesztőrobot csomagjaink CAN bus technológiával egyszerűen üzembe helyezhető és magas hegesztési minőséget eredményező eszközök. Az AristoMig eljárás csomag inverter rendszerű AristoMig áramforrást, szabad, vagy burkolt csévetestű, a robotra szerelt előtolót, a csatlakozó interfészt és az AristoPendant U8 vezérlőt tartalmazza.
Az illesztés a hegesztőrobot vezérléshez analog/digital input/output kommunikációval, vagy CAN-bus rendszerrel történhet. Az AristoMig eljárás csomag robot hegesztésre alkalmas minőségű MIG/MAG hegesztőhuzalt is tartalmaz MarathonPack csomagolásban. A MarathonPack a cséve-csere veszteség idejét csaknem 95 %-kal csökkenti, jelentősen növeli a bekapcsolási időt és a hegesztőrobot cella termelékenységét.



VÁGÓRENDSZEREK

Különböző plazmavágó berendezéseink lehetővé teszik az Ön számára, hogy gyorsan és pontosan vágjon minden típusú fémet. Tekintse meg a különféle modelleket, hogy kiválassza az Ön számára legmegfelelőbbet!


Kézi plazmavágógép:

Ha nagy teljesítményű, rugalmasan használható kézi plazmavágóra van szüksége igényes alkalmazásokra: PowerCut 1500 PlasmarcTM
Minden elektromosan vezető anyag faragására (gyalulására) alkalmazható,kíméletlen körülményekre, szabadban is. Közvetett, segédíves NF gyújtás festett, szennyezett felületű anyagon is biztos kezdést garantál. Hosszú élettartamú kopó alkatrészek és javítható égő csökkentik az üzemi költségeket a 4 ütemű vezérlés pedig javítja a munkakörülményeket.


Lángvágó gép, plazmavágógép:
  • Az ESAB robusztus vágógépe, a Falcon FXA 3000 láng- és plazmavágásra készült. Korszerű, fogaskerék-fogasléc kapcsolattal szerelt váltakozó áramú hajtás teszi lehetővé, hogy a géphez kínált ESP 150 plazmavágó rendszer minden előnyét ki lehessen használni (szerkezeti acél esetén 50 mm-ig). A lángvágás kapacitása 2 fejjel 150 mm.
     
  • Új dimenzió a gépi plazmavágásban: m³ plazma. Ahol igényes plazmavágáshoz és jelöléshez jó minőségű vágóégőre és intelligens gáz-vezérlésre van szükség, ott az ESAB új, m³ plazmarendszerét ajánljuk. Az m³ rendszer egy precíziós és egy nagyteljesítményű vágó-, valamint jelölő berendezés egyben.
     
  • A Suprarex Sxe-P CNC vezérlésű, univerzális portál vágógép. Korszerű, nagy helyezési és követési pontosságú hajtásrendszere révén alkalmas kiváló minőségű lángvágásra, valamint nagy sebességű, illetve fokozott minőségi követelményű (finomsugaras) plazmavágásra.
ESAB Hegesztőgép, Lángvágógép, Hegesztőanyag Forgalmazó és Szolgáltató Kft.    |   1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 14519