Áramfejlesztők

CÉGISMERTETŐ

A CAD-Server Bt. a jogelőd társaságunk 1990-ben alakult, és elsősorban áramfejlesztők, aggregátor gépészeti tervezéssel foglalkozott az energetika területén. MOSA áramfejlesztők

aggregátor
Agregátor

Munkáink során szerzett tapasztalatok és a piaci lehetőség felismerése alapján, 1992-ben elkezdtünk olyan jelentős, külföldi dízelaggregát (áramfejlesztők, aggregátor) a magyar piacon ezen a területen évtizedek óta monopolhelyzetben lévő cégeknek gyártó partnert keresni, akinek a termékeivel konkurenciát teremthettünk. Aggregátor Budapest

Áramfejlesztők
Áramfejlesztők


Több érdeklődő közül a német AGREBA GmbH-t 1992 végén választottuk ki, akik az angol PGI dízelaggregát-gyártó konszern részeként  a világon az elsők között   kezdték el a kompakt dízelaggregátok, áramfejlesztők nagysorozatú gyártását 1989-ben. Ez  már hat féle motorral folyt 1993-ban, 27,5 kVA-től 3.500 kVA-es tartományban. Áramfejlesztők Budapest

1996-ban meghaladta a 25 millió német márkát Az AGREBA GmbH éves forgalma, melynek 50%-a a német piacból, 50%-a exportból származott. Németországi és külföldi referenciáik között a legigényesebb megrendelők is megtalálhatóak (pl. frankfurti értékpapírtözsde, új müncheni repülőtér,  stb.).

MOSA áramfejlesztők
MOSA áramfejlesztők

Több mint féléves előkészítő munka után az AGREBA GmbH-val (szervizelési képzés, tervezési-, telepítési-,  jogi háttér megteremtése stb.) 1993 első félévének végén írtuk alá az együttműködési szerződést.

Áramfejlesztők Budapest
Áramfejlesztők Budapest


Az AGREBA GmbH-t és vele együtt  PGI-t 1995 októberében felvásárolta az amerikai CUMMINS konszern, mely így vezető vállalatcsoportjává nőtt a világ aggregátgyártásának .  Majd minden földrészen van aggregát gyára a CUMMINS konszernnek. Az angliai volt PGI gyár látta el az európai és afrikai piacot, melyben 1995 első félévében több millió dolláros fejlesztést hajtottak végre. Nem csak a gyártástechnológia korszerűsödött, hanem az aggregát, áramfejlesztők, aggregátok sorozatokat is korszerűsítették, áttervezték. Egy időben több mint száz aggregátot szereltek a gyárban.

CUMMIS áramfejlesztők
CUMMIS áramfejlesztők

Pár kilométerre a régi gyártól új gyár épült 27 millió dolláros beruházással,  duplája a réginek a kapacitása. A termelését 1998 második negyedévében kezdte meg. Áramfejlesztők Budapest

A CUMMINS-hoz való szoros kapcsolatot jobban kifejező CUMMINS POWER GENERATION Ltd. ezzel egyidőben (CPG) nevet vette fel az európai aggregát, áramfejlesztők, aggregátok gyár. CUMMIS áramfejlesztők

2000-ben és már 1999-ben is a képviseleti szerződésünket már a Cummins Power Generation Ltd-vel hosszabbítottunk meg, 2000-ben 3 évre kaptunk bizalmat. MOSA áramfejlesztők



Az együttműködési szerződés főbb pontjai:

- Képviseleti jog Magyarországon és a környező országokban.- 180.000,- Euro összegű, kamatmentes kereskedelmi hitel (a CPG finanszírozza az áramfejlesztők gépeket a megrendelő CAD-Server felé történő fizetési kötelezettségének lejáratáig).
- Korlátlan ellenőrzési jog és kötelesség az CPG részére a CAD-Server munkájával kapcsolatban (kivitelezéseket és tervezéseket személyesen ellenőrzik).- Tíz éves pótalkatrész-ellátás.
- CPG felelősségvállalás a magyar vásárlókkal szemben.
- CPG márkaszerviz mely a CAD-Server Kft. keretein belül működik, CPG állja a garanciális javítások teljes költségvonzatát.
- A disztribútori szerződés esetleges felbomlása esetén a garanciális és jótállási igények közvetlenül a CPG Ltd-vel szemben érvényesíthetők.

Tükrözi a referencia listánk is az eddigi munkánk eredményességét, amelyben telefonközpontokon kívül kórházakon bankok, üzletközpontok, számítógép központok,  minisztériumi és követségi épületek is találhatók. Átalánydíjas karbantartását is ellátjuk az átadott berendezések zömét.

A  telepített és szállított áramfejlesztők darabszáma meghaladta a 450-et, összes teljesítménye pedig az 150 MW-ot 2004. év végéig az általunk.

2003-ban a magyar dízelaggregát piacon részesedésünk a 75 kVA feletti tartományban 39%, ebből a 375 kVA feletti áramfejlesztők esetében 73,2%.  A 2004-es vám statisztikák nem állnak rendelkezésünkre mivel Magyarország 2004 májusában csatlakozott az Európai Unióhoz, de piaci részesedésünk további növekedését feltételezzük a 2004-es évben. Ezt abból következtetjük, hogy árbevételünk 2003-ról 30%-kal nőtt, míg a magyarországi aggregát piac szélesedését külföldi ellemzők 5-8%-ra becsülik.
Komplett gépészeti- és villamos kivitelezéséhez és az aggregátok telepítésének tervezéséhez jól képpzett álományunk van. 2005 májusától saját tulajdonú, új 800 m²-es cégközpontba költöztünk a budaörsi BITEP Ipari Parkban.

Több partnerünk és megrendelőnk kérte, hogy kisebb teljesítményű, járműves hordozható, mobil kivitelű aggregátot szállítsunk számukra. Ezért 1996 elején  kapcsolódtunk az olasz MOSA S.p.a. céggel. Nagy hagyományokkal rendelkező, 30 éves aggregátgyártó tapasztalattal bíró vállalat a MOSA. Meghaladja a 25 millió USD-t az éves aggregát forgalma.  Ennek nagy részét a MOSA németországi leányvállalata, a MOSA GmbH hozza a  német piacon. Az ISO 9000 minősítést 1994-ben szerezték meg. Gyártanak speciális hegesztő aggregátokat pedig 150 A-tól 2 x 400 A-es hegesztőáram tartományban burkolatos aggregátokat 2,5-275 kVA teljesítménytartományban.

 Az utobbi időszakban az aggregátok választható, opcionális felszereltség és a műszaki színvonala rovására az árat helyezi előtérbe.

 A „mennyiségi piacot” is ki tudjuk szolgálni 2004-től a Cummins Power Generation termékeivel is.  Az új termékek Stamford generátorral és Cummins motorral vannak szerelve. Egy új sorozat 2004 májusától érhető el, mely a 11-55 kVA tartományban teremt versenyképes konkurenciát és kiterjeszti a Cummins Power Generation gyártmány választékát a kisebb teljesítmények irányába is.  is részleges megújuláson ment keresztül a A 650-3300 kVA-es sorozat de megtartotta versenyképes árszintjét.

Egyre nagyobb igény mutatkozott a piacon 1998-tól az  hálózat kiesés esetén áramfejlesztővel és áramfejlesztők kölcsönzésére való áramszolgáltatásra.   2004-ben meghaladta a 37 millió forintot az áramfejlesztő bérbeadásból származó forgalmunk. Aggregátor Budapest
 

További információt honlapunkról szerezhet: www.cad-server.hu


aggregátor Budapest
Aggregátor Budapest
 
CAD-SERVER Kft.    |   2040 Budaörs, Gyár u. 2. (BITEP Ipari Park)
 Az oldalt szolgáltatja: internetszaknevsor.hu
Adatmódosítás 12675